اسیدهای چرب امگا 3 و سیستم قلبی عروقی
مشاهده
اسیدهای چرب جزء لاینفک رژیم هستند. اسیدهای چرب امگا یک دسته خاص از اسیدهای چرب هستند که برای عملکردهای حیاتی بدن انسان مانند ذخیره و تولید انرژی ، سنتز غشای سلولی و تولید هورمونها ضروری تلقی می شوند.
داده های تاریخی
مشاهدات اواخر دهه 1970 مبنی بر اینکه اسکیموها ، بومیان آلاسکا و ژاپنی ها احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی (انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی) کمتر از سایر جمعیت ها هستند ، توجه جامعه علمی را به اقدامات جامعه علمی جلب کرده است. 3 اسید چرب. کمترین میزان بروز بیماری های قلبی عروقی مربوط به رژیم غذایی این جمعیت بود که شامل افزایش مصرف ماهی های چرب و روغن ماهی که حاوی مقادیر قابل توجهی اسیدهای چرب امگا 3 بود ، بود. از آن زمان ، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا 3 ، چه از طریق مصرف ماهی چرب و چه از طریق های غذایی ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
اسیدهای چرب امگا 3 "ضروری" نامیده می شوند ، زیرا باید با رژیم غذایی به طور اگزوژن مصرف شود. غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 شامل سبزیجات برگ سبز ، آجیل ، دانه ها و روغن های دانه ای و همچنین ماهی های چرب (شاه ماهی ، ماهی سالمون ، ماهی خال مخالی ، کولی ، آنچوی ها ، ماهی تن ، ساردین ، کاد ، ماهی قزل آلا) است. مقادیر کمتری در محصولات گیاهی مانند دانه کتان ، روغن کتان ، روغن سویا ، گردو ، بادام ، بادام زمینی و غیره یافت می شود.
عمل بیولوژیکی
اسیدهای چرب امگا 3 یک ساختمان اساسی غشای سلولی هستند و برای رشد طبیعی و عملکرد بینایی و مغز ضروری به حساب می آیند. کودکانی که به اندازه کافی اسیدهای چرب امگا 3 در رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند ، در معرض خطر ابتلا به بیماری های عصبی و چشمی ، عقب ماندگی رشد و درماتیت هستند.
اقدامات روی سیستم قلبی عروقی
اسیدهای چرب امگا 3 تأثیرات محافظتی زیادی بر روی سیستم قلبی عروقی دارند ، مانند ضد آریتمی ، ضد ترومبوتیک ، ضد التهاب ، ضد فشار خون ، هیپولیپیدمی و ضد آترواسکلروتیک و همچنین در بهبود متابولیسم گلوکز نقش دارند.
خواص ضد آریتمی
آنها به عنوان مهمترین خاصیت محافظ اسیدهای چرب امگا 3 شناخته می شوند. آنها به دلیل اثر تثبیت شده بر روی میوکارد هستند. علاوه بر این ، اسیدهای چرب امگا 3 ضربان قلب را کاهش داده و تغییرپذیری آن را افزایش می دهد ، که به نوبه خود با کاهش خطر مرگ ناشی از آریتمی همراه است.
خواص ضد انعقادی
اسیدهای چرب امگا 3 بر فرآیند انعقاد و بهبود گردش خون تأثیر می گذارد.
خواص ضد التهابی
آنها یک مکانیسم محافظ مهم در برابر بروز بیماری های قلبی عروقی هستند. اسیدهای چرب امگا 3 تولید مولکولهایی را کاهش می دهد که باعث التهاب می شوند. غلظت پلاسمایی بالاتر از این مولکولهای التهابی ، که توسط اندوتلیوم فعال شده و ماکروفاژها آزاد می شوند ، در بیمارانی که در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی مانند سیگار کشیدن ، هایپرلیپیدمی ، فشار خون بالا و دیابت هستند ، دیده می شود.
عمل ضد فشار خون
اسیدهای چرب امگا 3 با مهار عملکرد سیستم اکوزانوئید ، فشار خون را کاهش می دهند.
تأثیر در پروفایل لیپیدها
اسیدهای چرب امگا 3 باعث بهبود مشخصات چربی می شوند. عمل اصلی آنها در لیپیدها ، کاهش وابسته به دوز تری گلیسیریدها از ترتیب 25-30٪ است ، با کاهش بیشتر در بیماران با افزایش تری گلیسیرید. بعلاوه ، اسیدهای چرب امگا 3 HDL را حدود 5-10٪ افزایش می دهند. علاوه بر این ، اسیدهای چرب امگا 3 مقاومت LDL را در برابر اکسیداسیون افزایش می دهند ، بنابراین از تشکیل پلاک های آترواسکلروتیک محافظت می کنند.
خواص ضد پیری
خاصیت ضد انعقادی ، ضد التهابی و ضد فشار خون اسیدهای چرب امگا 3 در ترکیب با بهبود مشخصات لیپیدی در کاهش خطر بروز و پارگی پلاکهای آترواسکلروتیک نقش دارند.
بهبود متابولیسم گلوکز
اسیدهای چرب امگا 3 مقاومت به انسولین را کاهش می دهد ، تجمع تری گلیسیریدها را در سلولهای β جزایر پانکراس کاهش می دهد.
چه توصیه هایی دارید؟
انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که افراد سالم در هفته 2 وعده ماهی چرب میل کنند. در بیماران مبتلا به بیماری انسداد عروق کرونر ، توصیه می شود روزانه حدود 1 گرم اسید ایکوزاپنتائنوئیک و دا هگزاوائیک اسید ، یا با مصرف ماهی چرب یا همراه با های اسید چرب امگا 3 مصرف کنید. های اسید چرب امگا 3 همچنین برای افراد سالم که به هر دلیلی نمی توانند ماهی بخورند توصیه می شود.
میزان متعادل دریافت اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 از ارزش زیادی برخوردار است به طوری که نسبت امگا 6: امگا 3 از 1.5 به 3 است. این نسبت در رژیم غذایی ژاپنی ها یافت می شود که طولانی ترین و سالم ترین جمعیت محسوب می شوند. در جهان این نسبت با افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا 3 و کاهش امگا 6 در رژیم غذایی حاصل می شود. خاطرنشان كرد: اسیدهای چرب امگا 6 در رژیمهای غربی به مقدار بسیار زیادی یافت می شوند كه در آنها نسبت امگا 6: امگا 3 به 10: 1 می رسد.
مصرف اسیدهای چرب امگا 3 از طریق مصرف ماهی چرب
به دلیل عفونت دریایی ، این خطر وجود دارد که سموم محیطی مانند متیل جیوه ، بیفنیل های پلی کلر و دیوکسین ها از طریق زنجیره غذایی در ماهی های چرب جمع شوند.
بنابراین توصیه می شود که ن باردار و شیرده و همچنین کودکان (یعنی افرادی که در معرض خطر سمیت هستند) مقادیر زیادی ماهی چرب مصرف نکنند.
مصرف های اسید چرب امگا 3
برخی از عوارض جانبی جزئی از مصرف های اسید چرب امگا 3 گزارش شده است. با این حال ، عوارض جانبی در دوزهای بالای 3 روز در روز رخ می دهد ، و علاوه بر این ، مزایای مورد انتظار از مصرف های اسید چرب امگا 3 ، به توصیه پزشک ، از عوارض جانبی بالاتر است.
چنین عوارض جانبی شامل ناراحتی دستگاه گوارش ، بو بویایی بویایی ، سمیت احتمالی روغنهای تصفیه نشده ماهی و واکنشهای آلرژیک است.
javadtaken امگا ,اسیدهای ,ماهی ,مصرف ,کاهش ,عروقی ,قلبی عروقی ,رژیم غذایی ,سیستم قلبی ,عوارض جانبی ,مصرف ماهی ,بهبود متابولیسم گلوکز منبع
درباره این سایت