اسیدهای چرب امگا 3 و سیستم قلبی عروقی

مشاهده 

 

 

اسیدهای چرب جزء لاینفک رژیم هستند. اسیدهای چرب امگا یک دسته خاص از اسیدهای چرب هستند که برای عملکردهای حیاتی بدن انسان مانند ذخیره و تولید انرژی ، سنتز غشای سلولی و تولید هورمونها ضروری تلقی می شوند.

 

داده های تاریخی

مشاهدات اواخر دهه 1970 مبنی بر اینکه اسکیموها ، بومیان آلاسکا و ژاپنی ها احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی (انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی) کمتر از سایر جمعیت ها هستند ، توجه جامعه علمی را به اقدامات جامعه علمی جلب کرده است. 3 اسید چرب. کمترین میزان بروز بیماری های قلبی عروقی مربوط به رژیم غذایی این جمعیت بود که شامل افزایش مصرف ماهی های چرب و روغن ماهی که حاوی مقادیر قابل توجهی اسیدهای چرب امگا 3 بود ، بود. از آن زمان ، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا 3 ، چه از طریق مصرف ماهی چرب و چه از طریق های غذایی ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

 

اسیدهای چرب امگا 3 "ضروری" نامیده می شوند ، زیرا باید با رژیم غذایی به طور اگزوژن مصرف شود. غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 شامل سبزیجات برگ سبز ، آجیل ، دانه ها و روغن های دانه ای و همچنین ماهی های چرب (شاه ماهی ، ماهی سالمون ، ماهی خال مخالی ، کولی ، آنچوی ها ، ماهی تن ، ساردین ، ​​کاد ، ماهی قزل آلا) است. مقادیر کمتری در محصولات گیاهی مانند دانه کتان ، روغن کتان ، روغن سویا ، گردو ، بادام ، بادام زمینی و غیره یافت می شود.

 

عمل بیولوژیکی

اسیدهای چرب امگا 3 یک ساختمان اساسی غشای سلولی هستند و برای رشد طبیعی و عملکرد بینایی و مغز ضروری به حساب می آیند. کودکانی که به اندازه کافی اسیدهای چرب امگا 3 در رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند ، در معرض خطر ابتلا به بیماری های عصبی و چشمی ، عقب ماندگی رشد و درماتیت هستند.

 

اقدامات روی سیستم قلبی عروقی

اسیدهای چرب امگا 3 تأثیرات محافظتی زیادی بر روی سیستم قلبی عروقی دارند ، مانند ضد آریتمی ، ضد ترومبوتیک ، ضد التهاب ، ضد فشار خون ، هیپولیپیدمی و ضد آترواسکلروتیک و همچنین در بهبود متابولیسم گلوکز نقش دارند.

 

خواص ضد آریتمی

آنها به عنوان مهمترین خاصیت محافظ اسیدهای چرب امگا 3 شناخته می شوند. آنها به دلیل اثر تثبیت شده بر روی میوکارد هستند. علاوه بر این ، اسیدهای چرب امگا 3 ضربان قلب را کاهش داده و تغییرپذیری آن را افزایش می دهد ، که به نوبه خود با کاهش خطر مرگ ناشی از آریتمی همراه است.

 

خواص ضد انعقادی

اسیدهای چرب امگا 3 بر فرآیند انعقاد و بهبود گردش خون تأثیر می گذارد.

 

خواص ضد التهابی

آنها یک مکانیسم محافظ مهم در برابر بروز بیماری های قلبی عروقی هستند. اسیدهای چرب امگا 3 تولید مولکولهایی را کاهش می دهد که باعث التهاب می شوند. غلظت پلاسمایی بالاتر از این مولکولهای التهابی ، که توسط اندوتلیوم فعال شده و ماکروفاژها آزاد می شوند ، در بیمارانی که در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی مانند سیگار کشیدن ، هایپرلیپیدمی ، فشار خون بالا و دیابت هستند ، دیده می شود.

 

عمل ضد فشار خون

اسیدهای چرب امگا 3 با مهار عملکرد سیستم اکوزانوئید ، فشار خون را کاهش می دهند.

 

تأثیر در پروفایل لیپیدها

اسیدهای چرب امگا 3 باعث بهبود مشخصات چربی می شوند. عمل اصلی آنها در لیپیدها ، کاهش وابسته به دوز تری گلیسیریدها از ترتیب 25-30٪ است ، با کاهش بیشتر در بیماران با افزایش تری گلیسیرید. بعلاوه ، اسیدهای چرب امگا 3 HDL را حدود 5-10٪ افزایش می دهند. علاوه بر این ، اسیدهای چرب امگا 3 مقاومت LDL را در برابر اکسیداسیون افزایش می دهند ، بنابراین از تشکیل پلاک های آترواسکلروتیک محافظت می کنند.

 

خواص ضد پیری

خاصیت ضد انعقادی ، ضد التهابی و ضد فشار خون اسیدهای چرب امگا 3 در ترکیب با بهبود مشخصات لیپیدی در کاهش خطر بروز و پارگی پلاکهای آترواسکلروتیک نقش دارند.

 

بهبود متابولیسم گلوکز

اسیدهای چرب امگا 3 مقاومت به انسولین را کاهش می دهد ، تجمع تری گلیسیریدها را در سلولهای β جزایر پانکراس کاهش می دهد.

 

چه توصیه هایی دارید؟

انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که افراد سالم در هفته 2 وعده ماهی چرب میل کنند. در بیماران مبتلا به بیماری انسداد عروق کرونر ، توصیه می شود روزانه حدود 1 گرم اسید ایکوزاپنتائنوئیک و دا هگزاوائیک اسید ، یا با مصرف ماهی چرب یا همراه با های اسید چرب امگا 3 مصرف کنید. های اسید چرب امگا 3 همچنین برای افراد سالم که به هر دلیلی نمی توانند ماهی بخورند توصیه می شود.

 

میزان متعادل دریافت اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 از ارزش زیادی برخوردار است به طوری که نسبت امگا 6: امگا 3 از 1.5 به 3 است. این نسبت در رژیم غذایی ژاپنی ها یافت می شود که طولانی ترین و سالم ترین جمعیت محسوب می شوند. در جهان این نسبت با افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا 3 و کاهش امگا 6 در رژیم غذایی حاصل می شود. خاطرنشان كرد: اسیدهای چرب امگا 6 در رژیمهای غربی به مقدار بسیار زیادی یافت می شوند كه در آنها نسبت امگا 6: امگا 3 به 10: 1 می رسد.

 

مصرف اسیدهای چرب امگا 3 از طریق مصرف ماهی چرب

به دلیل عفونت دریایی ، این خطر وجود دارد که سموم محیطی مانند متیل جیوه ، بیفنیل های پلی کلر و دیوکسین ها از طریق زنجیره غذایی در ماهی های چرب جمع شوند.

 

بنابراین توصیه می شود که ن باردار و شیرده و همچنین کودکان (یعنی افرادی که در معرض خطر سمیت هستند) مقادیر زیادی ماهی چرب مصرف نکنند.

 

مصرف های اسید چرب امگا 3

برخی از عوارض جانبی جزئی از مصرف های اسید چرب امگا 3 گزارش شده است. با این حال ، عوارض جانبی در دوزهای بالای 3 روز در روز رخ می دهد ، و علاوه بر این ، مزایای مورد انتظار از مصرف های اسید چرب امگا 3 ، به توصیه پزشک ، از عوارض جانبی بالاتر است.

 

چنین عوارض جانبی شامل ناراحتی دستگاه گوارش ، بو بویایی بویایی ، سمیت احتمالی روغنهای تصفیه نشده ماهی و واکنشهای آلرژیک است.


javadtaken امگا ,اسیدهای ,ماهی ,مصرف ,کاهش ,عروقی ,قلبی عروقی ,رژیم غذایی ,سیستم قلبی ,عوارض جانبی ,مصرف ماهی ,بهبود متابولیسم گلوکز منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

آموزش پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان سلامت معرفی بهترین برندهای لوازم آرایشی و بهداشتی هزار جزوه نمونه سوالات نوبت اول و دوم دهم ریاضی دانلود آهنگ جدید تبادل لینک 3 طرفه پی اس ان ساپورت | ریکاوری و دی اکتیو اکانت PSN